Ceata din Moldova

Fundația Ceata

Ceata-MD aniversează 1 an

Lucrare liberă din domeniul public. Autor: Nicolae Buculei - OpenClipArt.org

Pe 7 aprilie Fundația Ceata organizează un eveniment special ce marchează aniversarea unui an de activitate a echipei locale din Republica Moldova, Ceata-MD. Evenimentul va avea loc duminică la ora 14:00 în sala de conferințe de la parterul sediului central al Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu” din Chișinău, instituție ce se află la a doua colaborare cu Ceata.

Ca un scurt istoric, primul membru basarabean al comunității Ceata este Iurie Nistor care din 2010 a adus contribuții importante la proiectele și evoluția grupului organizat acum ca fundație. Au urmat alți contribuitori din Republica Moldova care au avut perioade de implicare în Ceata ca Vitalie Lazu și Eugen Strătilă.

Echipa locală Ceata-MD s-a format cu ocazia primului eveniment co-organizat de Ceata în Republica Moldova, „GNU+Linux în 2012”.  La scurt timp după evenimentul „GNU+Linux în 2012”, alte persoane din Chișinău ce împărtășesc aceleași idealuri de libertate a utilizatorilor au început să se implice in Ceata, printre care membrii actualului Consiliu Director: Gheorge Zugravu, coordonatorul curent al echipei Ceata-MD, și Dumitru Ursu, directorul executiv al Fundației Ceata.

Evenimentul aniversar va consta din prezentarea filozofiilor programelor libere și culturii libere și a proiectelor organizate de Fundația Ceata în Republica Moldova. În primul an de activitate, Ceata-MD a organizat 3 evenimente, „GNU+Linux în 2012”, „Ziua Libertății Culturii” și „Ziua proiectului Debian”, și 2 campanii de informare, „Pirateria.MD” și „Ziua Libertății Programelor”.

Fundația Ceata vă așteptă mâine să sărbătorim aniversarea echipei locale Ceata-MD la ora 14:00 la Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu”!

Leave a Reply