Ceata din Moldova

Fundația Ceata

Anti-campania pirateria.md

Grupul Ceata din Moldova a lansat anti-campania „Copierea nu este furt!” . Scopul acestei campanii este să critice campania „Stop pirateria și contrafacerea!” lansată de către Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală. Prin intermediul acestei anti-campanii dorim să informăm populația despre ce reprezintă în realitate copierea și împărtășirea și să îndemnăm lumea să-și ceară drepturile care sunt încălcate de actuala lege a drepturilor de autor.

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală folosește în campania sa termeni ca „piraterie”,  „furt”, „proprietate intelectuală”. Noi am încercat să explicăm că acești termeni sunt eronați și foarte des sunt folosiți în calitate de propagandă, și care creează o idee incorectă despre ce reprezintă copierea și ce libertăți ar trebui să avem când este vorba de lucrări culturale și programe de calculatoare.

Vom încerca să publicăm în jurnalul anti-campaniei articole și noutăți despre probleme legate de actuala lege a drepturilor de autor, iar la situl campaniei am plasat o mulțime de materiale ce se referă la aceste probleme.

, , , , ,

3 thoughts on “Anti-campania pirateria.md

Leave a Reply